Emile Ripke
verander en implementatie manager
Lean Six Sigma
ITIL4
Scrum
Change management
BPM
GDPR
Situationeel Leiderschap

Ik ben Emile, met en achtergrond in engineering (ing.) en bedrijfskunde (Msc.) heb ik mijn ervaring opgedaan als change en implementatie manager. In mijn werk als consultant begon ik vanuit waterval gedachtegoed werkende aan bedrijfsoptimalisatie, en sinds 2017 werk ik meer vanuit Scrum doordat ik veel met IT afdelingen ben gaan samenwerken in Agile teams.

Mijn manier van werken definieert zichzelf in de combinatie van toegevoegde klant waarde en tractie creëren op verbeter projecten die gelieerd zijn aan de bedrijfsdoelen. Ik realiseer verbeteringen door samenwerking met management en het structureren van de processen tijdens de uitvoering, het coachen van teams en met de lange termijn doelen in gedachten.

Voltooide opleidingen
Master of Science in Business Administration
Business School Amsterdam - UvA2018
Bachelor of Engineering
Hanze University Groningen2009
Beroepsgerichte Certificering
Professional Scrum Master 1
Lean Six Sigma Black belt
Microsoft fundamentals
Mendix Rapid Developer
Werkervaring
IT service manager
Brunel Global IT2022

Als IT Service Manager verantwoordelijk voor alle IT diensten voor de regio Nederland. Vanuit die rol heb ik Lean werken en ITIL processen geïmplementeerd om teams te reorganiseren van losse silo's die aan individuele service tickets werken in een waarde keten. Tot resultaat had dit een meer voorspelbare werkbelasting en KPI gedreven rapporteren aan de verschillende regionale management teams. Manier van rapporteren heb ik verder geformaliseerd samen met de Financieel directeur. In de rol van Product owner voor BI-team hebben we datamodellen opgezet en via rapportages voor de gehele sales organisatie inzichtelijk gemaakt. In de rol van Scrum master voor het CRM team heb ik de Scrum workframe gebruikt om de grote workload beter te kunnen verwerken. Groot onderdeel hiervan was het stimuleren van de intrinsieke motivatie van het team en kennis groei door masterclasses op te zetten, gegeven door mij en uitgenodigde externen.

Process Manager Business-to-Business customer support
Vattenfall/Nuon2019

Als proces manager was verantwoordelijk voor de eerstelijns service afdeling van de business-to-business divisie van Nuon. Samenwerkend met de team leiders en het IT team heb ik verbeteringen in werk en IT proces gerealiseerd. Omdat alle activiteiten gelogd verder in het CRM systeem kom ik alle verbeteringen onderbouwen met een business case; gebaseerd input van servicemedewerkers, op cijfers uit CRM en goede inschatting vanuit het ontwikkelteam. Door continue te aan de directie te rapporteren over verbetering op KPI's en focus op epics konden zowel het scrum team als de operatie zonder inmenging van management doorwerken

Verschillende rollen in advies en innovatie
2022

Oprichter en mede-eigenaar video streaming platform 2016 – nu

Samenwerkingspartner LEAP Consultancy 2014 – 2016

Consultant IT innovatie subsidies Subtracers 2012 – 2013

Consultant innovaties The Bridge Twynstra Gudde 2011 – 2012 

Oprichter bestuur Young Twynstra Gudde 2011

Bestuur Nederlandse roei regatta 2009

Bestuur Studenten roei regatta 2009

Stagiair consumenten onderzoek Philips 2006